Over Hofplein Rotterdam

Algemeen 010 - 243 50 55

Kassalijn 010 - 243 50 50

Huur een zaal voor je eigen evenement 

De mogelijkheden van Hofplein Rotterdam zijn bijna onbegrensd. De karakteristieke gebouwen, met sfeervolle foyers en horecafaciliteiten, zijn geschikt voor diverse culturele activiteiten en zakelijke evenementen in het centrum van wereldhavenstad Rotterdam! Het team van Hofplein Rotterdam heeft de flexibiliteit om evenementen van verschillende groottes te organiseren en/of optimaal te huisvesten. 


Neem voor aanvullende informatie of het maken van een afspraak, contact op met onze afdeling Externe relaties en projecten via 010 243 50 55 of via evenementen@hofpleinrotterdam.nl

Hofpleintheater 

Het Hofpleintheater aan het Benthemplein 13 in het centrum van Rotterdam, is een bijzondere evenementenlocatie. De theaterzaal is ruimtelijk (496 zitplaatsen), maar toch intiem van sfeer. Het grote podium is zeer geschikt voor symposia, (product)presentaties of andere optredens. De ruime foyers lenen zich uitstekend voor recepties, vergaderingen vanaf 20 personen, benoemingen, diplomauitreiking of lunches en diners. Het theater is uitstekend bereikbaar met de auto of openbaar vervoer.  


Over het Hofpleintheater: 

- Maximaal 496 zitplaatsen

- Rolstoeltoegankelijk

- Rolstoelplekken met beperkt zicht

- Mindervalidentoilet aanwezig in pand

- Vaste zaalopstelling

- Zaal ligt op de eerste verdieping en is met lift bereikbaar

- Voor goederen en decor is een decorlift aanwezig

- Vaste toneelopening 14 meter breed, 5,75 meter hoog

- Minimale toneelopening 8,6 meter

- Diepte toneel 7,86 meter (vanaf nulpunt tot achterwand)

- Diepte voortoneel (loopt in een punt) diepste punt 4,95 meter

- Geluids- en lichttafel aanwezig (vaste plek)